Krukken

Krukken: open of gesloten

Krukken zijn, na de uitvinding van het wiel en de verbrandingsmotor, zo ongeveer het meestverkochte hulpmiddel ter wereld. En dat is natuurlijk niet voor niet: ze zijn zó enorm comfortabel dat zelfs mensen die ze eigenlijk niet nodig hebben er regelmatig mee staan te zwaaien.

Open manchet

Krukken met een open manchet worden dikwijls gebruikt om lekker rustig mee te kunnen lopen. Dankzij het tijdelijke karakter van deze manchet (je zit er niet in vast) is de kruk ook weer makkelijk af te doen en weg te zetten. Ook wordt het vaka gezien als laatste redmiddel wanneer je bijvoorbeeld met een gebroken been langs de weg staat, buiten het bereik van de ANWB.

Gesloten manchet

Het gesloten manchet is redelijk permanent van aard. Eenmaal een arm ingestoken kan deze alleen nog operatief worden verwijderd. Om die reden worden deze ook wel ‘the kruk forever’ genoemd. Omdat de verwijderprocedure redelijk omslachtig is blijft hij toch voor altijd aan je arm vastzitten. Op zich niet zo’n probleem maar het kan lastig zijn tijdens het slapen.