Rollators

Rollator nodig?

rollatorHeb je een rollator nodig? Tot voor kort was het mogelijk om deze via de zorgverzekering te krijgen. Naast het standaard verstrekte model was het mogelijk om zelf een luxere uitvoering te kopen en de rekening te declareren. Die tijd is voorbij, het kabinet heeft namelijk besloten om rollators als geheel te schrappen uit het basispakket. Ondanks de vele protesten en negatieve geluiden, is MW Comfort het hier best wel mee eens. Ten eerste omdat het een uitgave waarvan je gedurende je werkzame leven redelijkerwijs kunt verwachten hem te zullen moet doen. Ten tweede werd er veel misbruik gemaakt van de regeling: nadat er een door de zorgverzekeraar was thuisbezorgd werd deze in een hoek gezet en nooit meer gebruikt. Ten derde omdat zelfs de beste rollator tegenwoordig nog maar enkele tientjes kost. Tijdens de veelbekeken rollatortest werd de goedkoopste – de Quatro Z400E rollator –  zelfs uitgeroepen tot winnaar.

Diverse varianten

Er zijn diverse merken en varianten beschikbaar. Hieronder bespreken we de meest voorkomende:

  1. Topro: deze Noorse rollatorfabrikant is zo ongeveer pionier en ontwikkelde, samen met Aina, dit type hulpmiddel;
  2. Premis: Nederlands van origine maar heeft zo ongeveer de complete fabricage uitbesteed aan Chinese fabrieken, wat de kwaliteit niet altijd ten goede komt;
  3. Thuasne: De maker van de enige echt Quatro rollator. Daarnaast fabrikant van o.a. de MoveLight en Delta rollator. Ook leverancier van allerlei hulpmiddelen;
  4. Access: heeft de Active rollator in haar portfolio, welke al sinds jaar en dag bij de ANWB verkrijgbaar is. In de volksmond wordt deze ook wel ‘ANWB-rollator’ genoemd.

Dit waren de belangrijkste. Uiteraard zijn er nog meer, maar het lijstje is niet compleet en er kunnen geen rechten aan worden ontleend.