Windmeeritten.nl

Wind Mee Ritten

Voor kinderen die meedoen heeft de buschauffeur een leuke verrassing. En als je drie of meer ritten volbrengt krijg je een echte Wind Mee-medaille. Vraag de chauffeur om een stempelkaart.

Kaartjes en routebeschrijvingen printen

Wij kregen vragen over het uitprinten van de kaartjes en routebeschrijvingen. Soms komen ze te klein, of juist te groot uit de printer. Als u wilt printen klik dan altijd eerst op de optie ‘printvriendelijk’, links in de navigatiekolom op deze website. Met deze optie print u alleen de tekst/het kaartje (en niet de rest van het scherm). Vervolgens kunt u in de printer-instellingen van uw webbrowser instellen hoe groot de tekst/het kaartje uit uw printer komt. Als u Internet explorer gebruikt, vindt in het menu ‘Bestand’ de optie ‘Pintvoorbeeld’. U ziet dan op uw scherm precies hoe uw print eruit komt te zien. Bovenaan het scherm ziet u dan diverse knoppen waarmee u printinstellingen zelf kunt veranderen. Als u er zo nog niet uitkomt, vraag dan uw buurjongen.

Bestemming

De windrichting bepaalt het eindpunt. Bij zuidenwind rijdt u naar het Noorden, bij noordwestenwind naar het Zuidoosten, enz. Er zijn tien bestemmingen: Noordpolderzijl, Eemshaven, Bad Nieuweschans, Termunterzijl, Bourtange, Borger, Appelscha, Eernewoude, Lauwersoog en Dokkum. De ritten zijn op zondag. De bestemming wordt op zaterdag om 12.00 bepaald op basis van de windvoorspelling en via deze website bekend gemaakt. Het eindpunt is altijd bij een gezellig café en/of restaurant. Zie de routebeschrijving. Ook het meenemen van een rollator is mogelijk, hiervoor werken wij samen met de rollatorshop.

Alle vrijheid

De Wind Meeritten zijn geen groepsfietstochten volgens een vaste route. U kunt vertrekken waar en wanneer u wilt. Als u maar op tijd op het eindpunt bent. Onderweg doet u precies waar u zin in heeft. Een paar uurtjes lekker doorfietsen of een hele dag gezellig onderweg? Een museum of galerie bezoeken? Een speeltuin? Even zwemmen? Volgt u onze routebeschrijving? Of kunt u uw eigen weg wel vinden? Net wat u wilt!

Pech onderweg

De Windmeeritten bieden geen hulp bij bandenpech of andere kleine gebreken onderweg. Zorg dus dat uw fiets in orde is en dat u zonodig zelf een bandje kunt plakken. Als er ernstiger problemen zijn kunt u een beroep doen op de mannen van de Bewaakte Rijwielstalling die op hun reis naar de eindbestemming gestrande fietsers kunnen oppikken. Ze hebben meestal ook een paar reservefietsen op de auto. Ook als u de eindbestemming niet dreigt te halen, kunt u bellen.

Fietstassen

Als de fietsen of rollators op de auto’s worden geladen, is het beter als er GEEN fietstassen opzitten. Met fietstassen kunnen de fietsen niet stevig worden vastgesnoerd, waardoor de kans op schade toeneemt. Bovendien is er met fietstassen meer ruimte nodig, en die is er niet als er veel deelnemers zijn. Daarom dus het verzoek om uw fietstassen er even af te halen (en als dat heel bezwaarlijk is ze in elk geval helemaal leeg te maken).